Aikido voor volwassenen: voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie


Aikido is een zelfverdedigingskunst die zich richt op het gebruik van lichaamsgewicht en balans om een aanvaller te neutraliseren. Het is een geweldige manier voor volwassenen om hun zelfvertrouwen, discipline en coördinatie te vergroten.

Aikido is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of conditie.

Het is een veilige en effectieve manier om zelfverdediging te leren, en het kan ook helpen om je lichaam en geest te trainen.

Hier zijn enkele van de voordelen van Aikido voor volwassenen:

Zelfvertrouwen: Aikido kan je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten door je te leren hoe je jezelf kunt verdedigen. Het leert je ook om assertief te zijn en voor jezelf op te komen.

Discipline: Aikido vereist discipline en focus. Het leert je hoe je je moet concentreren en je aandacht erbij kunt houden. Dit kan je helpen in andere aspecten van je leven, zoals werk en relaties.

Coördinatie: Aikido vereist een goede coördinatie van lichaam en geest. Het leert je hoe je je lichaam moet bewegen in een vloeiende beweging. Dit kan je helpen bij andere sporten en activiteiten, zoals dansen en gymnastiek.

Respect: Aikido is gebaseerd op het principe van respect voor anderen. Het leert je hoe je met respect moet omgaan met je partner, zowel op als naast de mat. Dit kan je helpen om je respectvol te gedragen tegenover iedereen, zowel binnen als buiten de dojos.

Samenwerking: Aikido is een partnersport. Het leert je hoe je samenwerkt met je partner om een techniek uit te voeren. Dit kan je helpen om beter te leren samenwerken met anderen in andere situaties, zoals op het werk en in de gemeenschap.

Focus: Aikido vereist focus en concentratie. Het leert je hoe je je moet concentreren op het moment en niet afgeleid worden door je gedachten. Dit kan je helpen om beter te leren presteren op het werk en in andere aspecten van je leven.

Bewegingsvaardigheden: Aikido is een dynamische sport die volwassenen helpt om hun bewegingsvaardigheden te verbeteren. Het leert je hoe je je lichaam moet bewegen in een vloeiende beweging. Dit kan je helpen om gezonder en fitter te worden.
Sociale vaardigheden: Aikido is een geweldige manier voor volwassenen om nieuwe vrienden te maken. Het is een sociale activiteit die volwassenen in contact brengt met andere volwassenen met dezelfde interesses.

Ontspanning: Aikido kan volwassenen helpen om te ontspannen en stress te verminderen. Het is een rustige en meditatieve activiteit die volwassenen kan helpen om hun geest en lichaam tot rust te brengen.

Vermaak: Aikido is een leuke en spannende sport die volwassenen kan helpen om fit te worden en plezier te hebben. Het is een geweldige manier om je lichaam en geest te trainen.

Ben je op zoek naar een leuke en effectieve manier om je lichaam en geest te trainen? Wil je je zelfvertrouwen, discipline en coördinatie vergroten? Dan is Aikido de perfecte sport voor jou!

 

Meer info klik hier 

 

Lestijden

 

Volwassenen

Maandag            19:00 uur tot 20:30 uur

Vrijdag              19:00 uur tot 20:30 uur

Meer info klik hier  

Hoofd Instructeur & Voorzitter:

John Luijten

 

Geboren op 31 december 1964 in Maastricht, begonnen met Aikido in 1989 bij Ad van Dun sensei en haalde zijn eerste kyu bij Albert Krystec sensei in Heerlen. Vervolgens is hij in Aken, bij Lars Vollpracht sensei, Aikido Tendo Ryu gaan trainen en van Shimizu sensei heeft hij zijn eerste Dan mogen ontvangen. In december 2006 heeft hij samen met Monique Luijten zijn eigen Dojo geopend en zich aangesloten bij de Aikido Yuishinkai organisatie van Koretoshi Maruyama sensei.

Van Korestoshi Maruyama sensei heeft hij zijn 2de, 3de en 4 e Dan mogen ontvangen. In september 2015 heeft het bestuur van de vereniging besloten om de Aikido Yuishinkai organisatie te verlaten.         

De Aikido lessen die we volgen zijn o.a. van Hiroshi Ikeda sensei, die ons ook onze dojo naam heeft gegeven FUDO JYUKU DOJO wat betekend; "Immobiliteit school"